Aktuality
Autorská čtení, kurzy vaření, ochutnávky, setkání a všechny další novinky "co, kde, jak a proč".... Sledujte aktuality a nic vám neuteče.
Od dubna 2021 zahajuji ON-LINE kurzy indické kuchyně (4.3. 2021)
Kurz lze objednat ZDE
Jak kurzy probíhají?
- Vyplníte a odešlete závaznou přihlášku
- Na Vámi zadanou adresu zašleme balíček se všemi speciálními surovinami, které budete k vaření potřebovat (tedy pytlíčky koření, pravou basmati rýži, mouku attu na čapátí apod.) Vše je důkladně popsáno a roztříděno, aby bylo jasné, kdy a co budete zrovna potřebovat
- Předem dostanete i soupis všech ostatních ingrediencí či pomůcek, které k vaření budete potřebovat (např. sůl, rostlinný olej, metlička na šlehání apod.) Máte tak jistotu, že než se pustíte práce, budete mít opravdu vše, co potřebujete po ruce
- Dostanete také tištěné materiály s detailně rozepsanými recepty a postupy
- Na Vámi zadaný email obdržíte link s kurzem vaření indické kuchyně. Tento link je pro Vás dostupný již...navždy. Kdykoli se k němu tedy můžete vrátit a třeba uspořádat indické vaření pro přátele.
- Množství ingrediencí v balíčku je dvojnásobné - vystačí tedy na kurz a ještě jedno další vaření. Takže se mnou se vše naučíte, vychytáte postupy i chutě a pak si celou tu parádu můžete ještě jednou zopakovat (a třeba pozvat přátele na "indický večer").
- Každý absolvent kurzu získává 10% slevu na sortiment indicko-pákistánské kuchyně stejně jako na můj následující on-line kurz.
Kurz je časově flexibilní. Sami si tedy zvolíte, kdy přesně se do vaření pustíte a zda si na jeho konci pozvete hosty a ohromíte je fantasticky voňavou lahodnou večeří či obědem.
Nebo můžete kurz naopak pojmout jako "večírek" a udělat si společné vaření s kamarádkou nebo partnerem
Co všechno se na kurzu dozvíte a naučíte:
- základní pravidla přípravy kari - ty zásadní a nejdůležitější fígle, takže napříště už se můžete pustit do jakéhokoli receptu a uspějete
- jak udělat základ kari omáčky "tarka" - a jak s jeho pomocí zachránit nebo vylepšit kari, které se "vymklo"
- jak pracovat s indickým kořením, jak a které použít
- jaké jsou ty nejdůležitější ingredience pro přípravu indického kari a jak s nimi pracovat
- naučíte se připravit vynikající domácí placky čapátí
- budeme vařit s pravým indickým ghí - uvidíte a ucítíte ten rozdíl
- dozvíte se, jak poznat pravou basmati a jak se liší od levnějších variant
a mnoho a mnoho dalšího....
!AKCE! Zaváděcí cena on-line kurzu: 1880,- Kč
V ceně kurzu balíček ingrediencí v hodnotě cca 700,- Kč
Kurzy jsou v přípravě, prodej bude zahájen v dubnu 2021. Kurz můžete objednat ZDE
Kurz si můžete nezávazně rezervovat na: gurmankoreni@email.cz (prodej bude časově i množstevně omezen)
Pro více informací sledujte mé stránky nebo facebook.
F.O.O.D PIKNIK 2020 Ladronka (30.8. 2020)
Děkuji za možnost vystoupit na jedinečné akci pořádané časopisem magazínem F.O.O.D. Všichni se mohli přesvědčit, jak snadná je výroba tradičního indického sýru panýr a kolik inspirace indická kuchyně nabízí pro každý den. K ochutnání jsem připravila panýrové pakory s tamarindovým čatní.
16.11. 2019 Gurmet den v OC City Park Jihlava
Mám velikou radost, že jsem byla jako host pozvána na prestižní kulinářskou soutěž středních škol o cenu francouzského "michellinského" šéfkuchaře Philipa Milla. Česká republika je vůbec první stát mimo Francii, kde se o titul bude bojovat - a já mám tu čest být u toho...
Akce se koná 16. listopadu v OC City Park Jihlava. Těším se na Vás ve 14,00 hodin na hlavním pódiu, kde probíhají rozhovory s autory, čtení a autogramiády.
Těším se na Vás!
(3.10. 2019) Slavnostní křest knížky Život s chutí kari v paláci Neoluxor
Kmotra, herečka národního divadla Pavla Beretová pokřtila knížku vzácným skořicovým olejíčkem, který si dovezla z Indie.
Protiklady se přitahují: Vpravo kmotra Pavla Beretová, vlevo autorka Valijah Klásová.
Paní Beretová příjemně překvapila bezprostředností a milým vystupováním. Divákům přečetla i krátkou ukázku z knížky.
Gratulanti měli velmi široké věkové rozpětí :-)
Křest na kterém se výjimečně nepodepisovala jen autorka čtenářům, ale čtenáři se do pamětního výtisku podepisovali i autorce.
Zleva: autorka s partnerem, kmotra knížky Pavla Beretová a moderátorka Ivana Oberhofnerová.
Ochutnávkový stůl se proměnil v živý diskuzní kroužek. Dobrotky se nejen ochutnávaly, ale i fotografovaly...
Na malování hennou se nechaly zlákat nejen ženy ale i muži. Šazíla jim na rukou vytvořila nádherné slavnostní ornamenty.
(15.9. 2019) Přijměte mé srdečné pozvání na slavnostní křest knížky Život s chutí kari. Potkáme se 3. října v pět hodin na Václavském náměstí v Paláci knih Luxor. Těšit se můžete na ochutnávku, soutěž o balíčky s knížkami a indickými specialitami nebo si na dlaň nechte hennou namalovat symbol pro štěstí. Já se budu naopak těšit na Vás a na to, že se mi podepíšete do knížky (ano - VY MĚ!).